Komisyon Karar Duyurusu hk.

Değerli Araştırmacılarımız,

2020 yılı BAP destek programı kapmasında, toplam 135 proje için destek başvurusu yapılmış ve toplamda bu projeler için 5.962.742,76 TL bütçe talep edilmiştir.

BAP Komisyonu’nun 22/01/2021 tarihli ve 2021/2 no’lu toplantısında, 135 proje başvurusu değerlendirilmiş ve 97 proje önerisinin, 3.550.129,57 TL bütçe ile desteklenmesine karar verilmiştir. Başvurulan projelerde kabul oranı %72 olarak gerçekleştirilmiştir. Tüm proje önerileri en az 2 hakemin akran değerlendirmesi ve ilgili komisyon üyesinin titiz değerlendirmesi sonucunda gerçekleştirilmiştir.  Kısıtlı bütçe olanakları nedeniyle kabul edilen Genel Araştırma Projeleri, Tez Projeleri ve Çok Disiplinli Araştırma Projelerinde %10-25 arası kesinti yapılmıştır. Doktora sonrası Araştırma Projelerinde destek süresi bir yıl ile sınırlandırılmıştır. Projelerin kabulü için her iki hakemin ve ilgili komisyon üyesinin 5.0/6.0 ve üzeri ortalama değerlendirme puanı eşik değer olarak belirlenmiştir. Ayrıca her bir yürütücünün 2020 başvuru döneminde yapmış olduğu başvurularda 1 GAP/ÇDAP/DOSAP projesi ve 1 TEZ proje önerisi olmak üzere en fazla 2 proje önerisi kabul edilmiştir. Komisyon kararları öneri sahiplerine elektronik posta yoluyla iletilmiş bulunmaktadır.  Reddedilen projelerle ilgili ayrıntılı gerekçeli yazı elektronik posta yolu ile araştırmacılarımıza ayrıca gönderilecektir.

BAP Komisyonunun 12/01/2021 tarih ve 2021/1 sayılı toplantısında, Hızlı Destek Projeleri (HDESP) programının kabul edilmesine karar verilmiştir. BAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen Hızlı Destek Projelerinin amacı, ODTÜ’de göreve başlayan Dr. Öğretim Üyesi kadrosundaki öğretim üyelerinin, göreve ilk atanmalarını takip eden dört yıl içinde, 10.000 TL Merkezi Laboratuvar (MerLab) analiz desteği ve 10.000 TL hizmet/sarf malzemesi alım desteği sağlamaktır. Dr. Öğretim Üyelerimiz bu destekten dört yıl içinde en fazla iki defa yararlanabilecektir. Hızlı Destek Projeleri, (AGEP) Kariyer Destek Projelerinde olduğu gibi sürekli çağrıya açık bulunmaktadır.

BAP Koordinasyon Birimi Hızlı Destek Projeleri (HDESP) ile ilgili kapsamlı bilgiye internet sayfamızda paylaşılan “BAP Uygulama Esasları ve Araştırmacı Bilgilendirme Kılavuzu”ndan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Doç. Dr. Hüsnü Dal

BAP Koordinatörlüğü