Araştırma Üniversiteleri Destek Programı 2023 Yılı Proje Başvuru Çağrısı

Değerli Araştırmacılarımız,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı arasında imzalanan “Araştırma Üniversiteleri Destekleme Programı İş Birliği Protokolü” kapsamında, araştırma üniversitelerine Yükseköğretim Başkanlığı tarafından her yıl yapılan değerlendirme sonucunda ortaya çıkan performans puanları ile orantılı olarak araştırma faaliyetlerinde kullanılmak üzere bütçe aktarılacaktır. Bu kapsamda aktarılan bütçeler ise Yükseköğretim Başkanlığı Yürütme Kurulunun 20.04.2022 tarihli kararı ile yürürlüğe giren “Araştırma Üniversiteleri Destekleme Programına İlişkin Usul ve Esaslar” hükümlerine uygun olarak bilimsel araştırma projelerinin finansmanında kullanılacaktır.

Araştırma Üniversiteleri sınıflandırılmasının başladığı 2017 yılından bu yana üniversitemiz her yıl yapılan araştırma üniversiteleri performans sıralamalarında 1. sırada yer almış olup, bu yıl başlatılan destek programından en yüksek bütçe payı da Üniversitemize aktarılmıştır. YÖK Başkanlığı tarafından üniversitelerin “Araştırma Üniversiteleri Destekleme Programı” kapsamında yürüttüğü projeler ve çıktı performansları da izlenecek ve değerlendirilerek sonuçları Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunulacaktır.

Bu kapsamda Üniversitemize aktarılacak ödenek ile araştırmacılarımıza yönelik “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP)” başlatılmış. 06 Haziran 2022 tarihinde duyurulan takvim çerçevesinde 12 proje desteklenmeye hak kazanmıştır.

Araştırmacılarımızın 2023 yılı “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP)" hazırlık çalışmaları kapsamında;

https://bap.metu.edu.tr/tr/system/files/dokumanlar/esaslar-ilkeler/bap_esaslar_7-ekim-2022.pdf adresinde yer alan Uygulama Esasları ve Araştırmacı Bilgilendirme Kılavuzunu inceleyerek, proje önerilerine ait ön başvurularını 28 Ekim 2022 - 25 Kasım 2022 tarihleri arasında https://bapsis.metu.edu.tr/ adresinden göndermesi beklenmektedir.


Rektörlük
BAP Koordinasyon Birimi